UnderBar Fot Medicinsk fotvård och Hälsa Karin Nord
Karin Nord på UnderBar Fot
Underbar-Fot-Medicinsk-Fotvard-Skylt-Goteborg-Kaggeledstorget
IMG_9583
IMG_9547
Väntrum UnderBar Fot i Goteborg


En UnderBar Fot-företagares blogg


Välkommen till min hemsida och blogg. Här kan du följa mig i arbetet att som kvinna driva mitt företag och ta del av mina framgångar och motgångar. Inläggen kommer att handla om verksamheten jag bedriver som medicinsk fotterapeut på Kaggeledstorget. Jag kommer att dela med mig av sånt som berör den vardagliga driften, men också årliga händelser som småföretagare och fotvårdare.


Välkommen!


Mvh Karin Nord


Nytt år och tillkommande rutiner för COVID19!

Skrivet: 2020-12-24

Av: Karin Nord


Julruschen är här och ett ovanligt år går mot sitt slut. Covidsmittan som vi har dragits med under året har förvärrats i samhället och än så länge är vi i salongen förskonade från smitta.


Det vill jag tacka mina kunder för som har avbokat vid förkylningssymptom under hela 2020. Jag hoppas att ni fortsätter med detta under 2021.


Våra hygienrutiner bidrar förstås också; med rutinmässig desinfektion, engångshandskar och munskydd samt plexiglas och en begränsad mängd människor i salongen (se inlägg nedan).


För att minska smittspridningen har jag under året inte debiterat kunder som avbokar samma dag som sin inbokade behandling.
Detta för att undvika att man går på en behandling trots att man känner sig småförkyld.
(I vanliga fall, enligt villkor, skall avbokning göras senast 24 timmar innan bokad tid)

En annan nyhet är att jag kommer att erbjuda munskydd till kunder under behandlingar då det inte är möjligt att hålla tillräckligt avstånd. Detta är på grund av rekommendationer från FHM.


Vi kommer fortsätta med rutinen att be er kunder tvätta era händer när ni kommer till oss på salongen för behandling.


Jag vill passa på att tacka alla kunder som kommit till mig under året och möjliggjort att jag har kunnat fortsätta jobba, tusen tack!

Anna är årets nytillskott i salongen och erbjuder massage och spaterapi.


Jag och Sara kommer att arbeta på som vanligt under 2021.


Välkomna tillbaka 2021 och ta tillvara på er i COVID tider!


Karin


Nu erbjuder Anna massage och spaterapi
på salongen!

Skrivet: 2020-10-24

Av: Karin Nord


Efter en utmanande början av året är vi glada att kunna välkomna Anna som driver
LitetSpa - Annas Massage & Spaterapi till oss på salongen.


Anna lämnar 20 % rabatt i öppningserbjudande på alla sina behandlingar (t.o.m. 2021-01-31).


Boka tider enkelt online på Bokadirekt. Vid eventuella frågor kontakta Anna via mejl info@litetspa.se eller per sms/telefon 070-678 76 77


Välkommna!


Till alla kunder! Hantering av COVID-19

Skrivet: 2020-03-18, Uppdaterat 2020-12-01

Av: Karin Nord


Omboka behandlingen ifall ni känner er förkylda, har ont i halsen, hostar, nyser, har andningsbesvär, är febriga eller har varit utomlands.


Vi kontaktar löpande de kunder som oss veteligen tillhör en riskgrupp för att erbjuda ombokning till ett senare tillfälle. Just nu kontaktar vi kunder inbokade under December månad.


Riskgrupper beskrivs på Folkhälsomyndighetens hemsida såhär:


"En genomgång av tillgängliga studier av covid-19 visar dock att hög ålder är den främsta riskfaktorn och personer över 70 år utgör därmed den främsta riskgruppen.


Personer med hög ålder i kombination med underliggande sjukdomar, såsom högt blodtryck, hjärt- kärlsjukdom, lungsjukdom, eller diabetes är överrepresenterade bland de svåra fallen. Extra utsatta för att drabbas av allvarlig sjukdom är personer med flera underliggande sjukdomar." - FolkhälsomyndighetenSocialstyrelsen har utvidgat riskgrupper, bland annat till överviktiga med en BMI över 40.


Tillhör du riskgrupp med tid i November och har inte blivit kontaktad? Om du vill ha en ny tid kan du kontakta Karin: 070-698 70 66

Plexiglas som smittskydd i salongen

Skrivet: 2020-04-20 Uppdaterat: 2020-05-20

Av: Karin Nord


Trots att vi träffar en begränsad mängd människor i salongen och har strikta rutiner för desinfektion av kontaktytor och verktyg kompletterar vi nu med fysiska skydd för att minska risken för smittspridning.


Vi vill att våra kunder och personal ska kunna känna sig trygga och slappna av.


Alla som känner sig friska är välkomna till oss! Passa på att köpa ekodes desinfektionsmedel hos oss i samband med ditt besök. Ekodes tillhör vårt standardsortiment!Smittskyddsrutiner

Skrivet: 2020-03-17 Uppdaterad: 2020-04-20

Av: Karin Nord


Vi har på salongen uppdaterat våra redan noggranna rutiner på salongen för att undvika smittspridning.


Det innebär att vi under behandlingen


 • tvättar och spritar våra händer upprepade gånger
 • använder munskydd
 • använder engångshandskar


och att vi efter varje behandlad kund


 • desinfekterar patientstol
 • arbetsbord
 • slipmaskin
 • fotbalja
 • golv


Utöver våra normala rutiner har vi även börjat med att desinficera


 • dörrhandtag till salong
 • dörrhandtag till toalett
 • fingeryta på kortapparat


Vi träffar dagligen en begränsad mängd kunder, normalt 5-6 stycken.


Med de uppdaterade rutinerna arbetar vi fortsatt som vanligt i salongen.

Tack för er hjälp och förståelse!


9 viktiga saker du själv kan göra för att bli av med hud- och nagelsvamp

Skrivet: 2020-02-28

Av: Karin Nord


Ungefär 10-15% av befolkningen lider av hud- och nagelsvamp. Den vanligaste typen av svamp är svårbehandlad och för att bli av med den är egenbehandlingen ett bra komplement. Här kommer 9 viktiga saker att tänka på:


 1. Hindra sporerna från att spridas och återinfektera dig. Om du genomgår en laserbehandling mot nagelsvamp , ta med nytvättade strumpor att ta på efter behandlingen. Byt till rena lakan och fothanddukar samma dag som laserbehandlingen och spraya skorna med EKODES i samband med laserbehandlingen.
 2. Rengör dina fötters vanligaste kontaktytor regelbundet. Spraya skorna med EKODES rikligt varje gång du tar av dig dem för att inte använda dem på minst en timma så de är ”rena” när du tar på dem igen. Det vill säga minst en gång per dag. Ett tips är att spraya alla skor i garderoben så att de redan är rena när de skall användas.
 3. Rengör fötterna dagligen. Sporer från svamp är svåra att tvätta bort. det är effektiviare att spraya fötterna med EKODES minst två gånger per dag och låta det verka/torka en stund. Tänk på att spraya fötterna efter besök i allmänna duschar, simhallar och gym.
 4. Tänk på att behandla alla infekterade ytor. Hudsvamp behandlas parallellt med nagelsvamp. Blir man inte av med hudsvampen så blir man inte av med nagelsvampen heller.
 5. Undvik miljöer som svampen trivs i. Hud- och nagelsvamp försvinner inte om fötterna får vistas i miljöer som gynnar svampen. Exempelvis varma, fuktiga strumpor och skor. Fukt mellan tårna. Fuktiga miljöer som offentliga badhus, duschar m.m. Du löper en högre risk att bli infekterad om du har skadade naglar, ett konstant tryck på nageln samt torr sprucken hud.
 6. Tvätta kläder och lakan ordentligt. Tvätta strumporna (vräng dem ut och in), lakan och fothanddukar i minst 60 grader. Eller använd BioCool tvättmedel, det kan även användas till sådant som bör tvättas under 60 grader.
 7. Håll dig torr mellan tårna. Vid fukt mellan tårna torka extra med papper eller hårfön, exempelvis efter en dusch. Lägg fetvadd mellan tårna eller använd tåstrumpor i ull eller bambu.
 8. Undvik att sprida sporer genom filning av naglar. Genomgår du fotvårdsbehandlingar eller laserbehandling; slipa inte ner naglarna själv mellan fotvårdsbehandlingarna. Gör inte uppehåll med behandling av preparat, behandlad två gånger per dag.
 9. Behandla regelbundet med preparat. Gör inga uppehåll i egenbehandlingen av preparat.Se till att behandla dina fötter minst 2 gånger per dag.Till slut vill jag slå ett slag för laserbehandling. Alla blir inte bra med laser men alla blir bättre. Förutsättningarna är väldigt olika beroende på exempelvis


 • arvsanlag
 • dålig blodcirkulation
 • nedsatt immunförsvar på grund av sjukdom, (typ diabetes)
 • ålder
 • hur länge man haft nagelsvamp och hur tjock nageln är samt hur långt ner den är angripen
 • om man har hudsvamp
 • hur man sköter sin egenvård


Det viktigaste du kan tänka på är egenvård och att ge det tid, ha tålamod. En skadad nagel växer långsammare än en frisk nagel. Om en nagel är helt angripen av svamp kan det ta 1,5-2 år innan hela nageln ser frisk ut.
UnderBar Fot

Kaggeledstorget 3

416 74 Göteborg

Tel: 0706987066